Ayşegül İldeniz

Ayşegül İldeniz

Ayşegül İldeniz

TÜSİAD Silikon Vadisi Network Başkanı

Ayşegül İldeniz, Silikon Vadisinde inovasyon, teknoloji, gelecek vizyonu konularında öncülük yapan global bir teknoloji lideridir. Fast Company tarafından dünyanın en yaratıcı ilk 100 kişisinden biri seçilen İldeniz (2015), imkansızı başarma iddiasında uluslararası ekiplerle bugün kullanılan birçok akıllı teknolojinin yol haritasına imza atmıştır.

Global mikroişlemci devi Intel’de Türkiye Genel Müdürlüğü, 67 ülkeyi barındıran Türkiye, Orta Doğu, Afrika Bölgesi Başkanlığı, Avrupa Yönetim Kurulu üyeliği, ve Silikon Vadisi merkezinde Yeni Teknolojiler Grubu Dünya Başkan Yardımcılığı yapmış; bu rolde giyilebilir akıllı teknolojiler ve nesnelerin interneti üzerine sayısız ödül alan ürünler geliştirmiştir. İldeniz, 2016’da New York borsasında işlem gören ve Amerikan akıllı enerji pazarının yarısını elinde bulunduran Silver Spring Networks Şirketi’ne COO olarak katılmış, akıllı şehirler konusundaki programları Chicago, Singapur, Paris, Kopenhag, Dubai gibi şehirlerde uygulamış, 2018’de şirketin başarılı exit’ini gerçekleştirmiştir. Halen, Doğan Holding, Vestel ve Zorlu Enerji A.S. ve Pegasus Havayolları bağımsız yönetim kurulu üyeliği; ve Silikon Vadisinde girişimcilik ve danışmanlık yapmaktadır.

Arkeoloji, antik diller ve tarih meraklısı olan İldeniz, yüzden fazla ülkede seyahat etmiş bir gezgin ve macera sporları tutkunudur. Sivil toplumda, dönüşüm, akıllı gelecek, kadın ve teknoloji konularında öncülük yapmaktadır. TÜSİAD Silikon Vadisi Network Başkanı ve Turkish Philanthropy Funds Yönetim Kurulu üyesidir. Bazı ödülleri: TOA (Turks of America) Amerika’nın en etkili 3. Türk kadını; 2004 ‘Yılın Bilişim Kadını’, 2006 ‘Yılın Kadın Yöneticisi'(Dünya Gazetesi), 2010 Eisenhower Türkiye Fellow’u; 2016 Betül Mardin ‘Geleceği Yaratan Lider’; BAL Vakfı 2021 ‘Yılın İş İnsanı’; ODTÜ  Senatosu Onur ödülü.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı Sponsorlar