Cemal Tosun

Cemal Tosun

Cemal Tosun

Schneider Electric Türkiye Orta Asya ve Pakistan Bölgesi CFO ve Strateji Genel Müdür Yardımcısı

Cemal Tosun, 2006 yılında Marmara Üniversitesi İdari ve İktisadi Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun olduktan sonra Finlandiya’daki Haaga-Helia University of Applied Science’ta Uluslararası Pazarlama ve İşletme bölümünde lisans eğitimini tamamlamıştır.

2007 yılında uluslararası bir şirkette finansal denetim alanında kariyerine başlayan Cemal Tosun, 2011 yılında Finans Yöneticisi olarak Schneider Electric’e katılmış; 2014 yılında şirketin iştiraklerinden Günsan Elektrik ve Himel Elektrik’in CFO’su olarak atanmıştır. 2019 yılında Değer Markaları İş Biriminde Finans Direktörü olarak 60 ülkenin sorumluluğunu üstlenen Tosun, 2020 yılında Schneider Electric Strateji ve Dijital Dönüşüm Direktörü olarak atanmıştır. Aralık 2022 tarihi itibarıyla Türkiye, Orta Asya ve Pakistan Bölgesi CFO ve Strateji Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenen Tosun, şirketin finans liderliği yanında sürdürülebilirlik, veri mimarisi ve dönüşüm konularını da kapsayan stratejisine de liderlik ederek çok kültürlü bir yapılanmada bölgesel hedeflere ulaşılmasında rol alıyor.

Cemal Tosun, sektörlerin değişen ihtiyaçlarına multi disipliner bir bakış açısıyla yenilikçi çözümler sunmayı, güçlü sonuçlar doğuran projeler geliştirme becerileriyle mevcut teknolojik gelişmeleri kullanarak değer üretmeyi, finansal yetkinlikleri artırmayı ve pazardaki trendler doğrultusunda dönüşüme liderlik etmeyi kariyerinin merkezine almıştır.

Şirket satınalmaları (M&A) ve entegrasyonları, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik, davranışsal finans, banka dışı finans gibi alanlardaki güçlü tecrübesiyle, şirket vizyonunun gerçekleştirilmesine hizmet eden etkili stratejiler geliştirme ve uygulama alanında uzmandır.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı Sponsorlar