Mehmet Ali Tombalak

Mehmet Ali Tombalak

Mehmet Ali Tombalak

TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı

1987 yılında mezun olduğu Uludağ Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün ardından Marmara Üniversitesi’nde işletme alanında yüksek lisansını tamamladı.

Profesyonel hayatına Gaziantep Türk Telekom’da santral mühendisi olarak başlayan Tombalak, 1989-1994 yılları arasında Teleteknik’te iş hayatına devam etti. 1994 yılında Probil’de satış müdürü olarak başladığı görevine genel müdür olarak devam etti ve bu görevini şirketin 2001 yılındaki satışına kadar sürdürdü. 2002 yılında yabancı bir ortakla kurduğu Eastern Networks Türkiye’nin genel müdürlüğünü üstlendi. 2007 yılında Probil yönetiminin isteği üzerine ikinci defa gruba CEO olarak katıldı ve bu görevi 2012 yılında Probil’in Netaş’a satılmasına kadar devam ettirdi. Netaş’ta altı yıl kurumsal sektör genel müdürlüğünü yaptıktan sonra kendi isteğiyle ayrıldı.

Halen kurucusu olduğu Fineksus’un yönetim kurulu başkanlığı yanında, girişimcisi olduğu şirketlerin yönetim ekiplerini destekliyor ve gönüllü mentorluk yaparak çalışmalarını sürdürüyor.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı Sponsorlar